Relatietherapie

Alle werkelijke leven is ontmoeting zegt Martin Buber

Hoe lastig is het om samen een goede balans te vinden en te houden in het steeds maar veranderende leven met elkaar? Soms raak je in een sleur en lijkt het of je elkaar niet veel meer te zeggen hebben, of je verzandt voortdurend in ruzies die niets oplossen, of er is weinig intimiteit meer en vermijd je elkaar. Hoe vaak voel je je niet verraden in je relatie en waar zijn toch je dromen gebleven?

Kortom, wat jullie reden ook is, het werkt niet meer!

Een liefdesrelatie confronteert je met eigen thema’s die je moeten oplossen. Je kiest de ander in de hoop dat die jouw verlangens kan waarmaken. Die verlangens zijn meestal gebaseerd op fijne ervaringen (daarvan graag meer!) of juist kwetsende ervaringen (dat nooit meer!) uit je verleden. In de realiteit van de relatie kun je hierin teleurgesteld worden. Het is alsof je juist verstrikt raakt in elkaars verlangens.

In relatietherapie begeleid ik jullie om zicht te krijgen op je eigen pijnpunten en hoe die in je relatie meedoen waardoor het zo kan gaan schuren. En wat je kunt doen om hier zelf verantwoordelijkheid voor te nemen, zodat de liefde tussen jullie weer kan stromen.

Bewegen en bewogen worden in de ontmoeting met de ander. De dans van de relatie.

Relatietherapie - Contact

Tijd voor verandering

Jullie willen graag verandering in jullie relatie. Maar je kunt de ander nou eenmaal niet veranderen, je kunt alleen jezelf veranderen. Een relatie is pas werkelijk vervullend als je je allebei bewust bent van je eigen thema’s en pijnpunten en daar verantwoordelijkheid voor wilt nemen, in plaats van ze uit de weg te gaan en de ander te verwijten dat die niet tegemoetkomt aan je verlangens.

Zullen we het nog een keer proberen
Zullen we ’t voorzichtig doen
Hoe moeilijk kan het zijn, hoe moeilijk kan het zijn
Laten we beginnen met een zoen
tekst uit: ‘Verzoening’ – Ingrid Gans

Willen jullie het nog eens proberen? Willen jullie kijken naar je eigen aandeel om vandaar uit te ervaren wat nodig is? Relatietherapie kan jullie helpen om te kijken hoe jullie verder samen kunnen.